Kragerø, Ørvik

Kragerø er en bykommune i Vestfold og Telemark fylke. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2020 i alt 5 382 innbyggere, mens kommunen har nesten 11 000. Kragerø er omtalt som «perlen blant kystbyene» av Edvard Munch. «Denne byen burde males!» sa Christian Krohg da han var på besøk i Kragerø.

With Frohavet hjelper oss med transport av betongbrygger, montørene losser og sleper.

Kragerø har 495 øyer, holmer og skjær og 4 000 fritidsboliger. Det er også 190 ferskvann innenfor kommunens grenser. Kragerø vokste frem som ladested for trelasteksport under Skien, men fikk kjøpstadsprivilegier i 1666. Byen var i seilskutetiden en av Norges største sjøfartsbyer. Den eldste bebyggelsen lå på begge sider av Bysundet mellom fastlandet og en øy som nå bare heter Øya, men tidligere må ha blitt kalt Kragerø og har gitt navn til byen. Dette navnet er mest sannsynlig en dansk skrivemåte for Kråkerøy, etter fuglearten kråke. I 1960 ble Kragerø slått sammen med Skåtøy i øst og Sannidal i vest. De andre tettstedene i kommunen er Kil og Helle.

På vei inn fra lossing, bryggene kobles fortløpende sammen.

Kunden har i dette tilfelle valgt Flytebrygger i helstøpt betong. Betongbrygger er vår mest hardføre flytebryggeløsning. Kjerne av polystyren sørger for flyteevne og i kombinasjon med innstøpt armert betong borger det for lang levetid. På grunn av høy egenvekt og solid konstruksjon, tåler betongbryggene tøffe værforhold. Den er godt egnet på de mer værharde stedene og blir med fordel valgt til den ytterste piren i havneanlegg der den også virker som beskyttelse mot bølger for resten av havna. Størrelsen kan tilpasses de fleste behov, og etter nærmere angivelse kan betongflytebryggene kobles sammen direkte i ulike formasjoner.